otsikko

Bioptron valohoito

Hoidoissa käytän apuna Bioptron-valohoitojärjestelmää. Bioptron on lääketieteellinen valohoitolamppu, joka on ollut käytössä 30 vuotta. Valon teho perustuu neljään ominaisuuteen: polarisaatio, polykromaattisuus, inkoherenssi ja matalaenergisyys. Valon aallonpituus on 480-3400 nanometriä, joten siinä ei ole UV-säteilyä vaan parantavaa infrapunasäteilyä.

Valohoito on vuosituhansien ajan ollut ihmiskeholle merkityksellinen. Jo vuonna 1903 avattiin Sveitsissä ensimmäinen sairaala, jossa hoidettiin valolla tuberkuloosia ja riisitautia. Bioptron-valohoito edistää koko elimistön paranemisprosessia. Bioptron-valohoidon kehittämisessä on ollut mukana satoja tutkijoita ja lääkäreitä.

Muun muassa reumatologiassa valo lievittää kipua ja vähentää turvotusta. Se myös parantaa unen laatua ja vähentää väsymystä. Alaselän kipuja hoidettaessa se vaikuttaa välittömästi hermosäikeisiin, jolloin aivoihin estyy kipuaistimuksen välittyminen. Hoidettavia vaivoja ovat myös akne, diabetes-haava, palovamma, psoriaasi, vaippaihottuma, artriitti, pehmytkudoksen vauriot, immuunijärjestelmän toimintahäiriö, tenniskyynärpää ja rannekanavaoireyhtymä.


lamppu